fbpx

Contact: +75 565 189  - Email: info@pelisterultratrail.com

 

ПРАВИЛА И ПРОПИСИ

Со доброволното пријавување, учесникот потврдува дека правилата, прописите, процедурите и обврските се обврзувачки за време на трката. Овие прописи служат за да ја направат трката еднаква за сите учесници и не може да се оспорат на суд. Нивното прифаќање и примена е обврзувачко за да се учествува на настанот. Секој учесник е одговорен за техничката исправност на неговата/нејзината опрема и мора да се погрижи дека се во рамките на правилата. Организаторот не презема никаква одговорност при несреќен случај – незгода, лична повреда или материјална штета, кражба или други вид штети!

Правила и прописите се надоврзуваат на етичкиот кодекс на ИТРА кој служи да го направи натпреварот безбеден, фер и еднаков за сите учесници. Pelister Ultra-Trail® е меѓународно призната трка која ги применува критериумите и стандардите во планинските трки воспоставени од ИТРА.

Задолжителна опрема Слика 45km 18km
Ранец за трчање

race-pack-running

Мобилен телефон со полна батерија и активиран роаминг

Mobile phone

Шишиња за вода или мешина - 1 литар мин.

watter-bottle-running

Стартен БИБ број јасно видливо закачен напред на телото

start-number

Патики за планинско трчање

running-shoes

Астро фолија

emergency-blanket

Водоотпорна јакна - наменета за во планински спортови

wind-rain-jacket

Чашка од 150 мл. мин.

drink-cup

Челна ламба со резервни батерии

celna lamba

Сет за прва помош (еластичен завој, ханзапласт)

first-aid-kit

Маица или полар со долги ракави

tshirt-running

Капа/марама и ракавици

hat-gloves

Висококалорична храна, енергетски плочки, гелови

energy-bar

Планинарски стапчиња

running-poles

Свирче

emergency-whistle

- ЗАДОЛЖИТЕЛНО

- ПРЕПОРАЧАНО

- НЕ Е ПОТРЕБНО

logo footer

СЛЕДЕТЕ НЕ

ТЕЛЕФОНИ ЗА КОНТАКТ

+389 75 565 189